14 Nisan 2015 Salı

Deviasyon Ameliyatıyla İlgili Merak Edilenler

Deviasyon

Burundaki Deviasyon tarzı problemler çoğu insanda olabiliyor ve insanların hayatlarını zorlaştırabiliyor. Burun eğriliği, burundaki kemik eğriliği, kıkırdak dokunun eğriliği gibi bir çok farklı problem insanların nefes almasını zorlaştırıyor. Burnun bir deliğindeki daralmadan dolayı azalan nefes alma problemi zamanla farklı problemlere yol açıyor. Bu vücudumuzun bir tarafıyla spor yapıp diğer tarafıyla hiç bir şey yapmamaya benzer. 

Mesela sağ kolumuzdaki kasları güçlendirip, sol kolumuzdaki kasları olduğu gibi bırakmakla eş değer denilebilir. İşte burun tıkanıklığıyla beraber ciğerlere giden nefes azalıyor, oksijen alımı zorlanıyor, insan stresli ve gergin olabiliyor, zamanla burun tıkanıklığı ve kıkırdak dokunun eğrilmesiyle kılcal damarların üzerindeki kurumadan dolayı kanama problemleri de insanlarda sık sık görülebiliyor. Beraberinde gece uykusundaki nefes alamamadan kaynaklı bölünmelerde başlıyor ve yaşam kaliteniz zamanla düşmeye başlıyor.

Burun ameliyatı olmayı düşünen herkes öncelikle ameliyatla ilgili bilgi almak ister, risk var mı yok mu öğrenmeye çalışır. Ameliyatın nasıl geçtiğini, tampon takılıp takılmadığını veya tamponun kaç gün sonra çıkarılacağını, tampon çıkarılırken çok ağrı oluyor mu gibi birtakım sorulara cevap bulmak ister. Bende burun ameliyatı olmuş birisi olarak sizlere azda olsa tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

Ameliyat koşulları ve başarı oranı hastane ve doktoruna göre değişir, ben Özel Levent Hastanesi’nde görev yapan Atıf Çetiner beyden bu konuda destek aldım ve ameliyatımı kendisi yaptı. Doktor size o güveni verdiğinde ve tatmin edici açıklamaları yaptığında ameliyat korkunuz da ortadan kalkmış oluyor ve rahat bir şekilde ameliyat oluyorsunuz. Ağrısız sızısız bir şekilde çok şükür ameliyatımı olmuştum. Doktor Atıf Çetiner beye buradan da teşekkürlerimi tekrar iletmek istiyorum. Bu arada burun ameliyatı olmak isteyenlere de kendisini rahat bir şekilde öneriyorum. Gidip bir muayene olmakta fayda var.

Hiç yorum yok: