12 Nisan 2015 Pazar

Yeni Site Açanlara Bir Paragraflık Tavsiye

İş Hayatı

Bir site açmaya karar verdiniz, bir blog yada forum sitesi tarzında ufakta olsa bir projeniz var. Emek harcadınız, eklenti aldınız, script yazdırdınız belkide yüzlerce lira yatırım yaptınız. Ama basit hatalardan nedeniyle çalışmalarınızın bir çoğu boşa gitti ve emek hırsızları tarafından emekleriniz de büyük bir saygısızlıkla çalınmaya fırsat olarak değerlendirilmeye başlandı. Bu hataları yapmamak için size bir paragraflık önerilerimi sunuyorum. Umarım faydalı olur.

Hosting firmaları güvenlik hizmetini veriyor. Güvenlik hizmeti vermeyen hosting firması neredeyse hiç yoktur. İnsanların en çok korktukları şey sitelerine saldırıların olması, buna alınabilecek en güzel önlemlerden birisi sizin yedekli çalışmanızdır, böylece emeğiniz en azından bir anda kaybolup gitmez. Gerisi ufak tefek rötuşlar, güvenlik önlemleri ve hosting firmasına kalıyor diyebilirim. Siteleriniz için risk almazsanız hiçbir şey yapamazsınız, risk almak zorundasınız. En büyük başarılar nitekim büyük riskler alanların arkasından geliyor. Bunu internet ortamında da görüyoruz, internet girişimlerinin hepsi büyük risklerle alınmıyor mu? Yeni site açanların düştükleri en büyük hatalardan birisi, açmış oldukları siteyi sıcağı sıcağına webmaster forumlarında ve portallarında paylaşmaktır. Projenizi sattığınızın yada yazılarınızın, emeklerinizin ve daha bir sürü çalışmanızın kopyalanıp kullanılmasına fırsat vermeyin. Bu bir açıktır, açık veren taraf olmamaya gayret edin.

1 yorum:

Fastest Techno dedi ki...

Hosting firmaları yedek alıyoruz diyor ama yedek aldıkları filan yok. Bir şey olursa kendi başının çaresine bakmak zorunda kalıyorsun. O sebeple her zaman blogumun yedeğini kendim alıyorum.