26 Nisan 2021 Pazartesi

Basit Sera Yöntemiyle Çiçek Tohumu Filizlendirmek

 Bugün youtube kanalımda paylaştığım videoda bir süredir topladığım ve biriktirdiğim çiçek tohumlarımı nasıl filizlendirmeye çalıştığımı ve başarılı olduğumu sizlerle paylaştım. Aslında bu "stretch" kullanımıyla elde edilen bir olay. Mesele burada tamamen stretch'de bitiyor. Türkçesi nedir bilemiyorum o yüzden bu şekilde bırakmak istiyorum mazur görün lütfen.

Tohumları ekmek için plastik bardaklar aldım ve içlerine çiçek toprağı koydum. Toprakları kimi bardağa az kimi bardağa da çok koydum ki karışık olsun. Filizler hemen çıktığında stretch tavana temas etmesin biraz uzama payları olsun istedim. Böylelikle filizleri toprağın üzerine bırakıp hafif karıştırmayı denedim, tamamen amacım tohumların toprak altına 1-2 cm inmesiydi. Sonra hafiften su bırakıp stretch ile hava almayacak şekilde sarmaladım ve bu şekilde gündüzleri güneş görebilecekleri bir yere bardaklarımı yerleştirdim. 

Aslında buradaki mantık tamamen bardağın içinde ılıman bir havayı muhafaza etmek ve içerideki su sebebiyle ısınan bardakta buharlaşma meydana gelip stretch tavanında kendiliğinden nemlenme ve damlama yöntemiyle sulama da gerçekleştirmektir. Nem bir şekilde tekrar suya dönüşüyor ve siz sadece tohumlarınızın filizlenmesini izliyorsunuz. Ben bu işlerden hiç anlamam ama uyguladığım bu yöntemin başarılı olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Kesinlikle uygun, hızlı ve basit bir yöntem. İzlemediyseniz videomun tamamını kanalımda bulabilirsiniz. Bol çiçekli günler :)

Hiç yorum yok: