1 Mayıs 2014 Perşembe

TestLink Nasıl Kurulur? Resimli Anlatım


Bu makalede TestLink'i wampserver üzerinde localhost'umuza kuracağız. Kuruluma başlamadan önce bilgisayarımızda wampserver'ın yüklü olması gerekmektedir. Birde TestLink dosyalarını bilgisayarınıza indirip ilgili sıkıştırılmış dosyaları www içerisinde çıkartalım. Örneğin benim bilgisayarımda TestLink dosyaları bu dizin içerisinde -C:\wamp\www\testlink-1.9.10.tar- yer alıyor.

wampserver'da localhost'u çalıştırıp projeler kısmından TestLink'e tıklıyoruz ve kurulum sayfasına geçiyoruz.


Bir sonraki sayfada yer alan anlaşmayı kabul edip "continue" diyelim. Açılan sayfada bazı konfigürasyon ayarlarının yapılandırılması gerektiğini göreceksiniz. Bu sayfada -fail- olarak gözüken problemleri ve istenilen bazı ufak değişiklikleri yapılandıracağız.

İlk öncelikle php.ini dosyasındaki max_execution_time parametresini 30 yerine 120 olarak değiştiriyoruz. Php.ini dosyasını wampserver seçeneklerinin bulunduğu kısımdan açabilirsiniz.

Daha sonra TestLink'in kurulu olduğu www'nin içerisinde config.inc.php dosyasını açıyoruz. Bu dosyada aşağıdaki değişiklikleri yapalım ve dosyayı kaydedip wampserver servislerini yeniden başlatalım. Benim yaptığım değişiklikleri sizde kendi bilgisayarınıza göre yapılandırmalısınız. TestLik'in kurulu olduğu adres üzerinden ilerlediğimizi göreceksinizdir.

 Log dosyası ve repositoryPath adres bildirimi;  Config.inc.php dosyasında "log_path" araması yapın ve aşağıda girdiğim değeri kendi bilgisayarınıza göre değiştirin. Benim bilgisayarımda "logs" adresi aşağıdaki gibidir. "repositoryPath" içinde aynı şekilde değişiklik işlemlerini yapmalıyız.

$tlCfg->log_path = 'C:\wamp\www\testlink-1.9.10.tar\logs';

$g_repositoryPath = 'C:\wamp\www\testlink-1.9.10.tar\upload_area';

Ben kendi bilgisayarımda bu değişiklikleri yaptıktan sonra wampserver servislerimi yeniden başlatıp localhost üzerinden kurulum sayfasını yeniden başlatıyorum. Ve daha önce karşılaştığım fail hataları ile uyarı mesajlarının gittiğini görüyorum. Bu sayfayıda "Continue" diyerek geçiyorum. Bir sonraki sayfada veritabanı erişimiyle ilgili ayarlamaları yapmamız gerekiyor.

Veritabanı ekranında database admin login kısmında "root" yazalım, wampserver'ı yeni kurup MySQL üzerinde herhangi bir işlem yapmadıysanız şifresini boş bırakabilirsiniz. TestLink DB login kısmında "admin" şifre kısmınada yine "admin" yazalım ve sayfada yer alan işlem butonuna tıklayalım. Herhangi bir problem yoksa testlik adında bir veritabanı ve kullanıcı bilgileri oluşturulacaktır. Artık kurulumun başarıyla tamamlandığını görebilirsiniz.


Artık localhost'u başlattığınızda karşınıza çıkacak olan TestLink'in giriş ekranında kullanıcı adı ve şifre kısımlarına "admin" yazarak giriş yapabilirsiniz. Bundan sonraki işlemleriniz test projeleri oluşturmak ve gerekli konfigürasyonları ayarlamak olacaktır.


Hiç yorum yok: