3 Ocak 2011 Pazartesi

Güvenlik İçin Güncel Olmak Çok Önemli

Geçenlerde ms office word ile ilgili bir haber okumuştum. Haberde office paketini güncellemeyen kullanıcıların mağdur duruma düşecekleri ve hatta düştükleri bir açıktan bahsediliyordu. Eğer office sürümlerinden birini kullanıyorsanız ve updatelerini yapmamışsanız sizinde bilgisayarınız tehlike altında olmuş oluyor.

Güvenlik o kadar kapsamlı ve anlatılası zor birşey ki birşeyler fısıldayıp geçemiyorsunuz. İstediğiniz kadar anti-virüs yükleyin, windows güncellemeleriniz tam olsun, firewall kullanın ama office paketiniz update almamışsa bilgisayarınız korsanların eline geçme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu konudan da anlaşılacağı gibi güncel olmak gerçekten çok faydalı. Her ne olursa olsun herşey güncel olmalı, cracksiz ve orjinal kullanılmalıdır. Ne kadar crackten ve sahte yazılımlardan kaçarsak, bir o kadar da güvenliğimizi arttırmış oluyoruz.

Kurumsal şirketler güvenliği kontrol altına alabilmek için yüz binleri aşkın dolarları sırf bu tarz yazılımlara yatırıyorlar. Neden peki? Herşey daha fazla "güvenlik" ve daha fazla "kontrol" için..

Biz kullanıcılar ise herşeyin cracklisine kaçıyoruz, güvenlik yazılımlarına hiç önem vermiyoruz. Ondan sonra gelde "bilgisayarıma virüs bulaştı" diye haykır.

Hiç yorum yok: