10 Nisan 2014 Perşembe

iPhone Artık Büyük Ekranlı Olsun


Geçen haftalarda tam resmi olmasada iPhone 6'ya ait bazı görseller internette paylaşılmaya başlanmıştı. Bu resimler büyük ilgi duydu çünkü, Apple'ın iPhone 6 ile nasıl bir çizgide duracağı herkes tarafından merakla bekleniyordu. Hâla bu merak devam ediyor çünkü tam bir lansman yada resmi bir görsel paylaşılmadı. Ancak internete düşen resimlere bakılacak olursa yeni çıkacak olan iPhone modellerinin farklı tasarımlarla karşımıza çıkacağı ve klasik iPhone ekran boyutlarının dışına taşılacağını görüyoruz.

İnsanların ihtiyaçları göz önüne alınırsa artık Apple'ında büyük ekranlı telefon modellerini üretmesi zaten gerekli olan birşey. Çünkü tüketici katmanında büyük ekranlı telefonların daha çok işe yaradığına dair bir algı var. Bu algıyla hareket eden ve telefonunu çok fonksiyonlu işlevlerle kullanan kişilerin sayısıda bir hayli yüksek. Artık Apple'da sabit ekran boyutlarından yavaş yavaş vazgeçerek biraz daha büyük ekranlara sahip modelleri üretmeye başlamalı.

Apple'ın yakın zamanda çıkaracağı iPhone 6'da benim beklediğim en belirgin özellik "incelik" olacak. Zaten inceliği ve zerafeti en çok kullanan ve bunu çok iyi reklam edebilen tek marka sanıyorum ki Apple olmuştu. O meşhur ip ince Macbook'ların reklamı yapılırken bilmem şu kadar ram var, şu kadar işlemci var demeye hiç gerek yoktu. Kulağıma gelen tek bir şey o ürünün reklamını yapabiliyordu. O da; "dünyanın en ince bilgisayarı" cümlesi oluyordu. Bunun gibi spesifik reklam cümleleri o ürünü kategorisinde ki en kaliteli ürün haline getirebiliyor. Açık konuşmak gerekirse büyük ekranlı iPhone'ların çok beğenileceğini ve bir haylide fazla satış rakamlarına ulaşacağını düşünüyorum. Bekleyelim ve görelim, hadi hayırlısı.

Hiç yorum yok: