11 Nisan 2014 Cuma

Tinkerbots İle Çocuklara Robotik Eğitimi

Çocukluğumuzun bir parçasıdır legolar. Hemen hemen hepimiz biliriz ve o plastik parçalarla çeşit çeşit ürünler ortaya koymuşuzdur. Mesela ben hatırladığım kadarıyla legolarla ya araba yapardım, yada kule, bina gibi inşaat sektörüyle ilgili ürünler ortaya çıkarırdım. Şimdi legoların ileri seviyesi diye adlandırabileceğimiz TinkerBots oyuncakları var.

Merkezi Berlinde olan TinkerBots, çocuklara hitaben legonun gelişmiş versiyonunu sunuyor. Burada kullanılan legolarda elektronik devreler, kart ve pic gibi programlanabilir malzemeler kullanılarak biraz daha robotik çalışmalara yön verilmiş. Bu legolarla hareketli lego oyuncakları üretilebiliyor. Böylece biraz daha gelişmiş ve modern dünyaya daha çok uygun oyuncaklarla haşır neşir olunuyor. İnternet sitelerindeki videoyu izlerseniz gerçekten neler yapılabildiğini kısaca görebilirsiniz.

Bu lego projesinde motor, sensör parçaları, elektronik bazı diğer parçalarda kullanıldığı için çocuklar hem elektroniği hemde bir nebzede olsa teknolojiyi öğrenebiliyorlar. Aslında bu lego projesi yeni bir öğrenme metodu olarakta kullanılabilir. TinkerBots legolarının dikkat çekici bir özelliğide robotlara farklı farklı heraketlerin öğretilebiliyor olması. Buda robotların aslında programlanabiliyor olduğunu gösteriyor. Legolar güzeldir ve çocukluğumuzun vazgeçilmez oyuncaklarıdır. Haydi çocuklarımıza birazda robotik öğretelim.

Hiç yorum yok: