4 Mayıs 2014 Pazar

SEO Ve Makale Yazma Teknikleri Üzerine Kısa Notlar

Evet arkadaşlar, seo ile ilgili biraz araştırma yaptım. Bir internet sitesinde blogingle ilgili seo tekniklerini inceledim, hatta şöyle özetleyebilirim; blogingle ilgili seo tekniklerini ve "makale nasıl yazılır" içerikli neredeyse 10 sayfaya yakın birşeyler okudum. Gerçekten "buda mı varmış" dedirten şeylerle karşılaştım. Çekinmeden söyleyebilirim ki SEO ve Content Marketing diye adlandırılan konular hiçte basit değillermiş.

Örneğin makale yazarlığının iki farklı yönü var. Bir yönüyle yazarlar için bir yönüylede web site sahipleri yada wemasterlar için. Bir taraf yazı yazıyor ve yazdığı yazıları satarken, diğer tarafta yazılan makaleleri satın alıyor ve web sitesindeki içerik ihtiyacını karşılıyor.

Peki ama makale yazma teknikleri neler?

Makale yazma tekniklerinin içerisinde özgün ve kendi ilgi alanıyla ilgili makale üretmek varken, birde yeniden yazma, yorumlama (re-write) gibi teknikler yer alıyor. Aslında en güzeli her zaman özgün olan ve başka biryerde yer almayan sizin kaleminizden çıkmış cümleler ortaya koymak. Google'ın özgün içeriklere çok değer verdiği biliniyor, zaten sizinde tahmin edeceğiniz gibi internetin her zaman ihtiyacı olan şeyde "yeni, güncel, özgün" içeriklerin üretilmesidir.

İnternette hergün milyonlarca arama gerçekleştiriliyor, bu yüzden farklı farklı kategorilerde her zaman yeni fırsatların yer alması muhtemel. Fırsatlar internet ortamında hep yer alacaklar, buradan bunu rahatlıkla anlayabiliyoruz. İçerik üretmenin ne kadar önemli olduğunuda görüyoruz. Bir ziyaretçinin sitemize sık sık gelmesi için, onlara sunduğumuz web sayfasının güncel ve özgün olması gerekmektedir.

Girişimciler internette neye dikkat etmeliler?

Niş pazarlar her zaman fırsatlarla dolu. Niş marketing diye adlandırılan şeyi internette araştırmanızı öneriyorum. Niş dedikleri şey belirli bir pazarın alt kategorisi. Kısaca alt pazar gibi. Bir süper markette nasıl ki herşeyi bulabiliyorsunuz. Niş markette ise süper markette yer alan sadece bir ürüne odaklanıyorsunuz. Örneğin sadece çay satıyorsunuz, sadece şeker satıyorsunuz. Böylece kendi pazarınızı oluşturarak alt pazar dedikleri ortamda ticaretinizi yapıyorsunuz. Oltu taşı buna örnek olarak verilebilir. İnternet çok büyük bir derya deniz, neresinden tutsak neresini anlatsak sayfalar yetmiyor. İnterneti kullanarak başladığınız bir projenize sabır göstererek devam edin, yılmadan sabırlı bir şekilde ilgilenir projenizi büyütürseniz mutlaka başarılı olacaksınızdır.

Hiç yorum yok: