13 Ağustos 2014 Çarşamba

Whatsapp Artık Ücretli Oluyor


Başlığa bakıpta sakın korkmayın, whatsapp'ın ücretli falan olduğu yok. Ama bazı sosyal mühendisler tarafından ortaya atılıp reklam edilen birkaç cümle yüzünden insanlar arasında whatsapp'ın ücretli olacağına dair söylemler çıkabiliyor. Geçenlerde bu sahte mesajlardan birtaneside bana geldi, genç bir kardeşimden gelen mesajda şöyle bir metin yer alıyordu;

"Whatsapp şu tarihte ücretli olacak. En az 10 kişiye bu mesajı gönderirsen logon mavi olacak ve ücretsiz kullanmaya devam edebileceksin."

Gibisinden bir mesaj içeriği bulunuyordu, tahmin edeceğiniz gibi. Bu mesajın doğru olacağını düşünen insanlar 10 kişiye ata ata mesaj elime ulaşmış ve kim bilebilir kaç yüz bin kişiye bu mesaj iletilmiştir. Birde bu tür bir mesajın içerisinde bir link gibi birşeyin yer aldığını düşünürsek işin aslını astarını öğrenmiş olacağız tabiki. Eğer böyle bir mesajın kıyısına köşesine bir reklam yerleştirmeyi başarabilirlerse (bir link, marka ismi vs.), yüz binlerce kişi tarafından görüntülenme ve ziyaret (trafik) kazanmış olacaklardır.

Lütfen böyle sahte mesajlara itibar etmeyiniz ve gelen mesajın doğruluğunu iyice anlamadan arkadaş çevrenizle böyle şeyleri paylaşmayınız.

İlginizi Çekebilir;
Dijital Dünyamız Tamamen Ele Geçiriliyor Olabilir Mi?
 

Hiç yorum yok: