5 Kasım 2014 Çarşamba

İncir Reçeli 2 Mi Yoksa Pek Yakında Mı

İncir Reçeli 2 ve Pek Yakında

Hafta sonu Halil Sezai'nin "incir reçeli 2" filmi ile Cem Yılmaz'ın "Pek Yakında" isimli son filmini izledim. İki filmi kıyaslamak ne kadar doğru bilemiyorum ama maksat kıyaslamak olsun bendeki. Filmlerden birisi tamamen duygusal diğeri ise komedi olarak karşımıza çıkıyor. İki film hakkında da kısa kısa bilgiler verip izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

İncir Reçeli 2 

İlk filmine nazaran daha güzel bir gösterimin ortaya çıktığını söyleyemiyorum. İncir reçelinin ilk filmi bu filme göre bence çok daha duygusal ve anlamlı bir film. İlk filmindeki aşk hikayesi bu filme göre zaten kıyaslanamaz. Halil Sezai bu filmde yeni bir aşka yelken açıyor. Akşamları sahne alıp şarkı söylediği bir mekanda çalışmaya başlayan barmen ile birlikte geçen hikayesi anlatılıyor. Film genel olarak güzel, duygusal olarak başarılı diyebilirim.

Pek Yakında

Filmin içerisinde bir film çekim hikayesini izliyorsunuz. Bir Cem Yılmaz klasiği ortaya çıkmış diyebilirim. Çünkü bu filmde ki espriler çok ince ve başarılı üretilmiş. Normal bir komedi filminden ziyade kullanılan espriler gerçekten kültürlü ve ciddi anlamda kaliteli. Bu film için çok rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki kitle olarak herkese hitap etmeyen bir film. Bunu iyi niyetimle söylüyorum. Şöyle örneklendirerek daha açıklayıcı bir şekilde ifade etmek istiyorum; Recep İvedik filmini çoğunlukla izleyen kitle ile Pek Yakında filmini izleyen kitle aynı kitle değil. İki filmin esprileri karşılaştırıldığında Recep İvedik filmini izleyenlerin Pek Yakında filmini izleyip filmi beğenmeyecekleri düşünülebilir.

Her iki film içinde ortak bir puan veriyorum.

Hiç yorum yok: