21 Şubat 2015 Cumartesi

115 GB Bedava Cloud Alanı Nasıl Elde Ettim?


Eğer Dropbox kullanıyorsanız Bedava Ücretsiz 100 GB alan hemen elde edebilirsiniz. Daha önce Bing Rewards üzerinden aynı servisi 2 yıl ücretsiz olarak temin edebiliyorduk ama bazı birtakım incelikleri yerine getirmek gerekiyordu. Şimdi ise aynı hizmeti bedava hemen kazanabilirsiniz ancak sadece bir yıl ile sınırlı. Yani bir yıl sonra ücretli üyeliğe geçmek zorunda kalıyorsunuz. Yada dosyalarınızı lokale indirip üyeliğinizi ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ücretsiz bir yıllık 100 GB alanı kazanmak için aşağıdaki linki tıklamanız ve bir dropbox hesabınızın bulunması yeterli oluyor. Dropbox hesabınız yoksa öncelikle orada bir hesap oluşturmanızı öneririm. Daha sonra aşağıdaki linki kullanarak tekrar 100 GB alanınıza ulaşmayı deneyebilirsiniz.

Ücretsiz alanları kullanırken nelere dikket etmeli?

Yasal olmayan her türlü depolamadan uzak durmaya dikkat edilebilir, sanıyorum ki program politikalarına bu tarz kullanımlarda uymayacaktır. Örneğin film arşivi, program arşivi, her türlü crack ve benzeri işlerin saklanmasına sanıyorum ki izin verilmeyecektir. Bu tarz depolamalar zamanla silinebilir, uyarı alabilir, belki de hesap kapatılarak ceza uygulanabilir. Bu konuda net bir bilgim yok, emin değilim. Ancak bilgisayar tecrübelerimiz bu tarz kullanımların uygun olmadığını seziyor. Dikkatli olmak lazım.

Benim hesabımda 15 GB free bir alan vardı, birde 100 GB alan eklenince şuan 115 GB Cloud saklama alanına sahip oldum. Aslında bakılacak olursa çok ciddi bir rakam, bunu nasıl oluyor da insanların hizmetine ücretsiz olarak sunabiliyorlar anlayabilmiş değilim. Sizin elinizde nasıl bir kapasite var, nasıl bir sunucu var, nasıl bir alt yapı var gerçekten şaşırtıcı şeyler. Şimdi bu konuyu big data (Büyük Veri) muhabbetine getirmeyi çok isterdim ama onu başka zamana bırakmak istiyorum. Büyük veri mi, yoksa bilgi çöplüğümü ikisini nasıl ayırt edeceğiz bambaşka bir konu. Şimdilik görüşmek üzere :)

8 yorum:

Fatih dedi ki...

Rapidshare ve diğer dosya yükleme sitelerin ömrünü kısaltan yeni uygulama.

Mert dedi ki...

İcloud hacklendi ben güvenmiyorum bunlara flaş belleğimde saklıyorum gerekli dosyaları

Ayberk Kalender dedi ki...

Çok özverili bir bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.Mutlaka deneyip bu konuda yorumlarımı yapacağım.

atakan dedi ki...

teşekkürler

Koray dedi ki...

teşekkürler işime yaradı.

Ömer dedi ki...

Taktik için sağolun işe yaradı

Hamza dedi ki...

Çok teşekkür ederim işe yarıyor ve onedrive ' yi kullanmanızı öneririm çoğu upload sitesinden daha hızlıdır.

Fastest Techno dedi ki...

Googl drive kullanıyorum. Onedrive ı hiç denemedim. Bir bakalım.