20 Şubat 2015 Cuma

Engageya Widget Nedir, Nasıl Kurulur?


Engageya, blogger ve wordpress gibi platformlar için benzer yazılar widget'i sunan bir servis. İnternet sitesi üzerinden gerekli üyelik işlemlerini yaptıktan sonra dilediğiniz gibi kendi widget'inizi tercihlerinizi belirleyerek oluşturabiliyorsunuz. Daha sonra sitenizle bağlantı kurarak ilgili widget'i kurmanız gerekiyor. Aynı zamanda Engageya bir link değişim platformu hizmetide sunuyor, bu hizmete widget'i oluştururken katılıp katılmama tercihinide yapabiliyorsunuz. Dileyenler backlink gibi SEO çalışmaları içinde bu servisten yararlanabilir.

Widget'i oluşturmak için öncelikle engageya.com adresine gidelim ve bir üyelik oluşturalım. Daha sonra ilgili üyeliğimizi doğruladıktan sonra (e-posta doğrulaması) sisteme giriş yapıyoruz. Ardından My Widgets sayfası altında yer alan Create New Widget ile yeni bir kurulum sihirbazını açıyoruz. Ardından açılan ekranda yer alan bilgileri doldurup yapacağımız tercihleri belirliyoruz. Widget ismi, Widget'in Layout seçimi, web sitesi kategorisi ve web sitesi adresi gibi bilgilerin seçilmesi ve girilmesi gerekiyor. Aynı zamanda renk ve platform seçimide bu sayfadan yapılıyor. Örneğin Wordpress yada Blogger için tercih yapabiliyorsunuz. Daha sonra install widget diyerek oluşturduğunuz widget'in kurulum aşamasına geçiyorsunuz.

Blogger üzerinden örnek vererek devam edelim, oluşturduğumuz widget'i entegre etmek çok kolay. My Widgets sayfasına geldiğimizde oluşturduğumuz widget'lerin listesini göreceğiz, daha sonra ilgili kullanmak istediğimiz hangisi ise yanında yer alan install widget butonuyla bloğumuza yeni bir sayfa öğesi eklememizi istiyor, buradan hani bloğumuza eklemek istediğimizi seçerek öğe ekleme işleminide tamamlıyoruz. Ve aynı ekrandan Widget'i ekle diyerek işlemleri sonlandırıyoruz.


Eklenen widget'i blogger şablon düzenleyicisi ekranından yerini değiştirebilirsiniz. Ayrıca Engageya panelinden widget üzerinden yapılan değişikliklerde hızlı bir şekilde blog üzerine yansıyabiliyor. Örneğin sponsor link değişim planına katılıp backlink kazanmayı düşünürseniz ilgili tercihi birkaç tıklamayla yapabilir ve sitenizin trafiğini arttırabilirsiniz.

7 yorum:

izzet dedi ki...

bu widget olayını öğrendiğim iyi oldu. sitelerimizde deneyebiliriz. teşekkürle hoca.

Özgür dedi ki...

teşekkürler işime yaradı

Melik dedi ki...

Wordpress ve Blogger yönetici arkadaşlar için birebir.

Unknown dedi ki...

yaptık bakalım ama bloggera nasıl yerleştırıcez?

www.motorcukadin.com

Hakan Rapoğlu dedi ki...

Tebrikler, eklemişsiniz.

Konsolide Denemeler dedi ki...

3 gün önce yüklememe rağmen çalışmadı.

Konsolide Denemeler dedi ki...

Engageya çok kötü.Eski formatları daha güzeldi.Şimdiki formatı inanılmaz kötü ve çalışmıyor.