6 Mayıs 2015 Çarşamba

YemekSepeti Satışına Farklı Bir Yorum

Logo

Yemeksepeti’nin 589 milyon dolar’a Delivery Hero’ya satıldığını duymayanımız yoktur. Belkide Ülkemizde gerçekleştirilen en büyük internet satış kayıtlarından birisidir. Açıkçası daha önce böylesine büyük bir fiyata satılan yada satın alınan bir proje site duymamıştım. Yemeksepeti’nin satılmasıyla ilgili forumlarda insanların neler dediklerini ve bu satış işlemiyle ilgili görüşlerini çok merak etmiştim. Ufak çaplı bir araştırma yaptım ve bende gözlemlediğim kadarıyla insanların düşüncelerinden de bir nebze olsa faydalanarak sizlere kendi görüşlerimi ve düşüncelerimi aktarmak istiyorum.

Bu satış işlemi bir başarı mı, yoksa bir başarısızlık mı? Bu sorunun cevabı herkese göre farklı ve kimisi yemeksepeti’nin satılmasını büyük bir başarı gibi görürken kimileri de bu satışı tamamen büyük bir hezimet olarak değerlendiriyor. Bende açıkçası biraz ortalarda kaldım ancak genel olarak ağır basan taraf hezimet olarak adlandırılan ama tam olacakta hezimet sayılmayan bir noktadayım. Dünya devi Delivery Hero firmasına bu sitenin satılması demek aslında özetle şu demek olacak; bundan sonra yemek sepetinden yaptığımız her yemek alışverişi ve verdiğimiz yemek siparişleri yabancı sermayeye katkı sağlayacak ve yurt dışına çıkacak.

Bu açıdan bakıldığında bir noktada haklı bir düşünce gibi. “Neden yabancı bir yemek sitesinden sipariş veripte yurt dışındaki firmaları zengin edeyim” diye düşünen çok insan var. Bir nebzede olsa bu düşünce haklı, ancak öte yandan satış işlemini tamamen hezimet olarak değerlendirmek ise mantık dışı. Belkide aynı kişiler çok daha iyi bir proje geliştirecekler, yada yemeksepeti'ni gölgede bırakacak yeni bir girişimde bulunacaklar. Belkide farklı bir sektörde yepyeni bir proje ile tekrar Ülke gündemine oturacaklar. Bizi nelerin beklediğini ileri ki günlerde göreceğiz. Umarım hayırlısı olur.

1 yorum:

Fastest Techno dedi ki...

Yemek sepeti yılda ne kadar kazanıyor. Satış fiyatı nedir bunları bilmek lazım. Bir kaç senede kendini amorti edecek bir satışsa tabi iyi bir alışveriş olmamış.