30 Ocak 2014 Perşembe

Yazıcı Paylaşım Hatası | ERROR 0x000006d9

Yazıcılar kurumsal şirketlerin olmazsa olmazlarıdır, bazı durumlarda hiç karşılaşmadığımız hatalarla ve problemlerle baş başa kalabiliyoruz. Bende buna benzer bir durumla karşılaşmıştım ve problemi nasıl çözdüğüme dair kendime kısa bir not almıştım. Bu notları aşağıda sizlerle paylaşıyorum, umarım faydalı olur.

Üzerinde windows 7 işletim sistemi koşan bir bilgisayarda herhangi bir yazıcıyı paylaşıma açmak istediğinizde yada, uzak masaüstü bağlantısını etkinleştirmek istediğinizde bir hata ile karşılaşabilirsiniz. Örneğin aşağıda ki hatayı bir yazıcıyı paylaşıma açmaya çalışırken aldım. Bu hatayı biraz araştırınca windows firewall servisinin running konumunda yani çalışır vaziyette olması gerektiğini öğrendim. 

Computer Management > Services and Applications > Services bölümünden Windows Firewall servisini başlattım. Böylece yazıcıyı rahatlıkla paylaşıma açabildim. Sanıyorum ki uzak masaüstü ve yazıcıyı paylaşıma açarken bu denetimin sağlanması tamamen bir güvenlik önlemi olarak windows 7 işletim sistemine eklenmiş.

1 yorum:

Selim dedi ki...

Teşekkürler hatayı çözdüm sayenizde