5 Ağustos 2014 Salı

Spotify Kullanmadan Önce Mutlaka Okuyun


Artık online ortamlarda insanlar müzik dinlemek için Spotify’da takılıyor. Şarkı bulmak, müzik dinlemek, yönetmek ve benzeri işlemler için sizler için hazırladığım püf noktalarına bir göz atmanızı öneririm.

Artık müzik dinlemek için tercih edilen platformların en başarılılarından biri Spotify, 2013 yılından itibaren ülkemizdede hizmet vermeye başyarak müzik severlerin beğenisini toplamaya başlamıştı. Kullanması çok kolay, çok geniş bir müzik arşivi ile birlikte keyifli bir platform olmuş. Dileyen ücretli üyelik açarak arabada, yolculuk anında, otobüste bile müzik dinleme keyfine varabiliyor. Biliyorum hepsinin farkındasınız ve bildiğiniz şeyler, yinede benim sizlerle paylaşacağım püf noktalarına bir göz atmanızı önemle hatırlatırım. Mutlaka püf noktalarıma bir bakınız.

1. Siz Müzik Yükleyen Olun
Mp3 arşivinizde olupta Spotify’da olmayan müzikleri siz yükleyin. Çalma listelerine müzik eklemek için; Üst menüde yer alan Düzenle>Tercihler>Kaynak Ekle’ye tıklayın ve müzik klasörünüzü seçin. Yüklenen dosyalar sol bölümde yer alan “Yerel Dosyalar” kısmında görülecektir.

2. Arkadaşlarınızın Müziklerini Takip Edin
Çevremizdeki bazı arkadaşlarımız bizden daha çok müzik dinleyen ve hatta müzik çılgınlığını sonuna kadar yaşayan birisi olabilir. Eğer onların müzik zevklerine güveniyorsanız kendi Spotify sayfalarında dinledikleri müzikleri takip edebilirsiniz.. Sol bölümde yer alan “Takip Et” kısmını seçerek “Arkadaşları Bul” alanını kullanabilirsiniz. Takip edilen listeler sağ kısımdaki “Hareket” kısmında görülecektir.

3. Size Özel Dinleme
Dinlediğiniz şarkının başkaları tarafından görülmesini istemiyorsanız, gizli oturum açma özelliği ile oturum açarak müziklerinizi dinleyin. Böylece gizli oturum açık kaldığı sürece dinlediğiniz müzikler takipçileriniz tarafından görülmeyecektir.

4. Çalma Listeleri Oluşturun
Bir çalma listesi oluşturduktan sonra üstüne sağ tık yaparak “Ortak Çalma Listesi”ni seçelim. Paylaş > Gönder düğmesiyle bu listenin linkini istediğiniz arkadaşınızla paylaşabilirsiniz. Böylece bir arkadaşınızla birlikte oluşturduğunuz müzik listesini ister seyehatte ister tatilde kullanabilirsiniz. Bu özellik en çokta birlikte seyehate çıkacağınız en yakın arkadaşınız yada yakın bir dostunuz için çok güzel olacaktır. En sevdiğim ve işe yarar bulduğum özelliklerden biriside sanıyorumki bu olmalı.

5. Ve Diğerleri
Müzik aramaları yaparken detaylı aramalar gerçekleştirebilirsiniz.Müzik listelerinizi premium üyelik kullanarak telefonunuzla eşleştirebilirsiniz. Spotify masaüstü uygulamasını bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Sevdiğiniz şarkı sözlerine ulaşabilir ve dilediğiniz şarkıların “veritabanı” üzerindeki sözlerine katkıda bulunabilir, şarkı sözlerinin bulunduğu veritabanını destekleyebilirsiniz. Beğendiğiniz şarkının belli bir bölümünü mail yoluyla sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Kendi radyonuzu oluşturarak radyo dinleme keyfine varabilirsiniz. Yeni istasyon oluşturmanız ve beğendiğiniz herhangi bir şarkı yada albüm eklemeniz yeterli olacaktır. Bundan sonrasında benzer müzikler karşınıza random seçenek olarak çıkacaktır.Spotify uygulamasının firefox eklentisini kullanabilirsiniz.Spotify üzerindeki ücretsiz sesli dersler ile birçok yabancı dili öğrenmeye başlayabilirsiniz. Sosyal platform sayesinde yeni arkadaşlar edinebilir, müzik zevkiniz eşleşen kişileri bulabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ortak dosya olusturdum. Icine denemek icin bir sarki ekledim ve dosyayi adlandirdim. Ortak dosya olusturmak istedigim kisiye gonderdim. Ancak onun nasil sarki ekleyip silecegini bilemedik. Yardiminiz icin simdiden tesekkurler.