27 Şubat 2015 Cuma

Tik İşaretine En Kısa Yoldan Nasıl Ulaşılır?


Her şey excel değil, her şey word değil elbette, ama kurumsal iş hayatı olsun normal kendi yaşantımız olsun zaman zaman bazı karakter ve sembollere ihtiyacımız oluyor. Örneğin benim gibi kullanıcılara imzalatmak yada sanal ortamda onaylatmak istediğiniz form benzeri uygulamalarla uğraşıyor olabilirsiniz. Bir anda "Tik" işaretine ihtiyacım oldu ve kalemle hızlı hızlı attığım, kağıtları ağlattığım o sembol bir anda bulunamaz bir şey haline dönüşmüştü. İnsan aradığı bir şeye ulaşamadığı zaman nasıl sinir olur bilirsiniz

Excel Hücresine Vektör Onay Sembolünü Eklemek İçin;


Excel dosyası üzerinde çalışırken herhangi bir hücre içerisine "Tik" işareti koymak isterseniz yapmanız gereken bir kaç adım bulunmaktadır. Hücre seçiliyken "Home" sekmesi altında yer alan Fonts bölümüne "Win" yazdıktan sonra yazı kendisini tamamlıyor ve "Wingdings" fontu seçilmiş oluyor. Daha sonra işaret koymak istediğiniz hücreye gelerek klavyeden "Ü" harfine basıyoruz ve Tik işaretimiz ilgili hücreye eklenmiş oluyor. 

Bu ilginç ama lazım olduğunda faydalı olabileceğini düşündüğüm bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Herkese iyi çalışmalar dileklerimle.

Lütfen bir yorum bırakmayı unutmayınız. :)

3 yorum:

Fastest Techno dedi ki...

Çok yararlı bir ip ucu. Daha fazla ip uçları ziyaretçi getirir.

Unknown dedi ki...

Arkadaşım paylaşımın için teşekkürler: Yalnız benim yapmak istediğim şu
iki hücredeki sayıları toplama vs. yaptıktan sonra üçüncü hücrede sonucu alıyorum bu sonucu rakam olarak değil tik işareti olarak almak istiyorum eğer o üçüncü hücredeki işleve ihtiyaç duymadığım'da tik işaretini kaldırmak istiyorum bunu yaparken hücredeki toplama sonucunun silinmemesi gerek böye bir sistem varmı teşekkürler.

Metin Serter dedi ki...

Sanırım office programı kullanmayanlar ve satın almamakta ısrar edenler yine hüzne boğuldu..