10 Ağustos 2014 Pazar

Kadınlar Erkeklerden Daha Çok Oyun Oynuyor


Oyunlarla çok fazla işi olmayan insanlar bile akıllı telefonlar sayesinde oyun bağımlılığı gibi bir hastalığa yakalanabiliyorlar. Bunlardan birtanesi belkide ben olmalıyım. Hem iş hayatındaki yoğunluktan hemde iş hayatı dışarısında kalan zamanı bir oyun başında çok fazla harcamamak için oyunlara genelde çok bulaşmazdım. Ancak oynadığım bazı online oyunlarda olmuştur tabiki.

Akıllı telefonların kullanımıyla birlikte birçok farklı istatistiksel bilgiler elde edilerek çeşitli analizlerde yapılabilir oluyor. Bunlardan birtanesi Flurry tarafından bir milyondan fazla cihaz üzerinden yapılan araştırmayla ilgili. Araştırma analizlerine göre bayanlar biz erkeklere göre çok daha fazla oyun satınalmaları yapıyorlar. Bu oran erkeklerden %31 oranında fazla gözükmektedir. Ayrıca bayanlar erkeklere göre oyunda daha çok zaman harcayarak daha fazla oyun süresi kullanıyorlar.

Bayanlar hangi oyunları tercih ediyor diye bir göz atacak olursak; sosyal oyunlar, zeka oyunları, simüyasyon, salitaire, çiftlik ve benzeri konularla ilgili oyunlardan bahsedebiliriz. Daha çok bayanlar tercih ettiği oyunlar vurdulu kırdılı oyunlar ve çok detay isteyen oyunlar olmamakla birlikte, görünüşte ve boyutta daha az daha basit oyunlar olmaktadır. Yani hem boyut olarak küçük hemde detay olarak dahaz az komplike olan oyunlardan bahsediyoruz.

İlginizi Çekebilir;
Tinkerbots İle Çocuklara Robotik Eğitimi

Hiç yorum yok: