19 Şubat 2015 Perşembe

Word İle Hazır Metinler Nasıl Elde Edilir

Word Microsoft

Blogger arkadaşlarım bilirler, bazı zamanlarda hazır metinlere ihtiyaç duyarız. Bu metinlerin özgün yada anlamlı bir şeyler olmasına bakılmadan kullanılması beklenir. Bir örnekle; Blogger yada Wordpress üzerinde yeni bir şablonu, tasarımı kullanmaya almadan önce kendi laboratuvar ortamınızda denemek istersiniz. Bu sırada bahsi geçen temanın testlerini düzgün bir şekilde yapabilmeniz için içerik eklemeniz gerekecek. Tamda bu sırada hazır bir şeylerin arayışına girip metin ihtiyacımızı karşılamak isteriz.

Microsoft'un Word uygulamasında kullanılan küçük bir komutla hazır metinler elde edip hızlı bir şekilde bu metinleri sitemiz üzerinde deneyebiliriz. Bunu yapabilmek için boş bir Word sayfası oluşturup sayfanın ilk satırına =rand() komutunu yazmak ve satırın en sağına gelerek enter tuşuna basmak yeterli olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise parantezin içerisine yazdığımız rakamlardır. Parantezin içerisine yazılan değer kadar paragraf oluşturulmuş olacaktır.

Örnek bir kullanım;  =rand(5)

Hazır metinlere bazen word uygulamasıyla ilgili bir eğitim dökümanı okurken, kendimizi word incelikleri konusunda eğitirken, yada bir tez hazırlarken bile ihtiyacımız olabilir. Bazende bir blogger yada wordpress şablonunu test ortamında kullanırken içerik ekleyip sitenin tasarımında değişikle yapmak için gereksinim duyabiliyoruz. Bu nedenle bu küçük ama işe yarar bir detayı sizlerle paylaşmak istedim.

11 yorum:

aysan dedi ki...

teşekkürler ofiste işime yarayacak

Emre32 dedi ki...

Tam ihtiyacım olan bilgi, teşekkürler.

buluthan dedi ki...

harika yardımcı bir metin. Teşekkür ederim

Ayberk Kalender dedi ki...

Blogger kullanan arkadaşlara verilen destek amaçlı bilgilendirme ve paylaşım için teşekkür ederim.

Ömer dedi ki...

çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.

Tuncay dedi ki...

Teşekkürler makale için yararlı oldu bana

Ümit dedi ki...

Güzel bir paylaşım olmuş. Hele ki editörlük yapanlar için baya yardımcı olacak

Faruk dedi ki...

Yazarlar için birebir olan bu kolaylık sayesinde makaleler daha uzun olacak elinize sağlık hocam.

Teknojest dedi ki...

Normalde lorem ipsum generatör kullanıyordum ama bu daha kullanışlı teşekkürler

selami dedi ki...

Güzel bir uygulamaymış, bu şekilde bayağı pratik şeyler yapılarak kolaylık sağlanabilir. aslında bazı şeyler basitmiş gibi görünürler ancak yaptıkları iş gerçekten çok büyük olabiliyor.

Fastest Techno dedi ki...

Kursiyerlerime verdiğim bir bilgiydi.