13 Mart 2015 Cuma

En İyi Elektrikli Süpürge Modelleri Nelerdir?

Sessiz Süpürge Fotoğrafı

Elektrikli süpürgeler, hayatımızı kolaylaştıran ve günümüz teknolojisinin bir araya gelmesiyle birlikte sağlığa zararlı etkilerini de ortadan kaldırarak iyi bir temizlik sunan makinelerdir. Elektrik süpürgelerinin en iyi olması demek, insanlar için en rahat kullanım kolaylığı sağlayan modeller olması demekle doğru orantılıdır. 

İyi bir süpürge modeli nasıl seçilmelidir? 

İyi bir süpürge modeli, tamamen kişi ihtiyaçlarına göre değişim göstermektedir. Mevcut koşullarda hem ekonomik durumlar gözetilmeli, hem makinelerin emiş gücü dikkate alınmalı, sessiz çalışıp çalışmadığı ve kullanılacak mekânların büyüklüğü göz önünde bulundurulmalıdır.

İyi bir süpürge modelinde bulunması gereken özellikler nelerdir? 

Elektrikli süpürgelerde oldukça güçlü bir vakum gücünün yanı sıra bundan bağımsız olarak sessiz çalışması önemli bir konudur. Mikro filtre veya HEPA filtre bulundurmalıdır. Fan sistemindeki bu filtreler kadar motor koruma filtresi de olmalıdır. Torbalı mı su hazneli mi yoksa yeni dönem siklon sistemli süpürge mi olacağına karar vermek gerekmektedir. Hepsinin kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Bu nedenle en iyi elektrikli süpürge modellerinde bu üç çeşit makine tasarımı da kullanılabilmektedir. Torbalılarda sağlam bir torba yapısının olması, belki çift katlı torbanın olması önemlidir.

Ayrıca toz emiş gücü yüksek olanlar son derece hijyeniktir. Kirlilik unsurları da çok kolay şekilde uzaklaştırılabilmektedir. Makineyi kullanan kişi, bu tozlarla doğrudan temas etmemektedir. Ancak iyi tasarımlanmamış toz torbalı süpürgeler, toz kaçırma riski de bulundurmaktadır. Su hazneli elektrikli süpürgeler hem havadaki ince toz zerrecikleri dâhil tüm tozları emebilme gücüne sahiptir hem de makinayı yer zemini haricinde birçok noktada kullanılabilme imkânı sağlamaktadır. Alanları daha büyük olmasına rağmen toz tutma kapasiteleri ve ortama yayılan tozları engelleme işlevsellikleri güçlüdür.

En son teknoloji ve en iyi elektrikli süpürge modeli olan siklon sistemli elektrikli süpürgeler son yıllarda yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu süpürgeler gelen havayı çok hızlı şekilde döndürerek merkezkaç kuvveti uygulamaktadır. Bu ürün en ince toz partiküllerini bile tutarak üst solunum yolu hastalıklarının ilerlemesini engellemektedir. Emiş gücü ise stabil olmakla birlikte son derece güçlüdür.

Hiç yorum yok: