13 Mart 2015 Cuma

Yeni Nesil Elektrikli Süpürgelerin Özellikleri Nelerdir?

Elektrikli Süpürge

Elektrikli süpürgeler, tarihsel belli süreçlerden geçerek günümüzdeki halini almıştır. Oldukça hantal ve kullanışsız halinden, şimdiki küçük ve taşınabilir boyutlarda yeni süpürgeler üretilmeye başlamıştır. Emiş gücü yüksek ve tozları içine hapseden özellikteki yeni dönem elektrik süpürgeleri, özellikle bayanların ilgi odağında olmayı başarmıştır. 

Yeni nesil elektrikli süpürgeler nelerdir? 

Elektrikli süpürgeler, geçmişten günümüze oldukça fazla gelişim göstermiştir. 1900lü yıllardan itibaren değişimler yaşayan bu makinalar, günümüzde torbalı ve torbasız olmak üzere iki farklı türde üretilmektedir. Torbalılar, içindeki kirlilik oranı çoğaldıkça torbaların değiştirilmesi şeklinde kullanılmaktadır. Ancak, bu ürünlerden sonra ortaya çıkan su hazneli elektrikli süpürgelerde, torbanın yerini su dolu bir hazne almıştır. Suya hapsedilen tozlar ve kirlilik unsurları, suyun dökülmesiyle temizlenmesi şeklinde kullanılmaktadır. Günümüzde torbasız elektrikli süpürgelere yönelim hızla artmakta olduğundan, bu alanda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle 2000’li yıllardan sonra çalışmaların hızlandığı torbasız elektrikli süpürgelerde, bu ürün çeşitlenmelerle birlikte altın çağını yaşamaktadır. Torba temizlemekten bıkanlar için biçilmiş kaftan olan bu yeni nesil elektrikli süpürgeler, işlevselliklerine nazaran oldukça ekonomik olmasıyla da dikkat çekmektedir.

Yeni nesil elektrikli süpürgelerin çeşitleri nelerdir? 

Günümüzün gereksinimlerinden dolayı çeşitlenen elektrikli süpürgeleri, işlem farklılıklarıyla dikkat çekmektedir. Elektrikli süpürgelerin ebatları yeni nesil makineler içerisinde en çok dikkat edilen özelliklerden biridir. Büyük eve sahip olanlar, halıları daha tüylü olanlar büyük kapasiteli elektrik süpürgelerini tercih etmeleri daha doğru olacaktır. Bu şekilde, daha çabuk dolacak olan elektrikli süpürge haznelerinin büyük boyutlu olmasından dolayı son derece kullanışlı olacaktır. Ancak daha küçük eve sahip olanlar, büyük boyutlu elektrik süpürgeleri fazla yer kaplayacağından problem oluşturabilmektedir. Bu makinelerin dezavantajı ise haznelerinin çabuk doluyor olmasıdır.Yeni nesil elektrikli süpürgelerde en çok öne çıkan özellikler filtrelerindeki farklılıklarla olmaktadır. Özellikle üst solunum yolu hastalıklarıyla ilgili problem yaşayan insanlar için HEPA filtrelere sahip makineleri tercih etmelidirler. Özellikle iyi emiş gücü sağlayan bu filtreler ile tozların havaya dağılmaları engellenmiş olacaktır. Evcil hayvanlara sahip olanlar için ise günümüzde buna uygun elektrikli süpürgeler üretilmektedir.

Hiç yorum yok: