12 Mart 2018 Pazartesi

Burundi Ülkesinden Gelen Kahveyi Denedim!

Burundi ya da Burundi Cumhuriyeti, Afrika kıtasının orta kesimlerinin doğu kısmında yer alan ve denize kıyısı olmayan bir ülke. Burundi, Ruanda, Tanzanya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti olmak üzere 3 ülkeyle komşudur. Ayrıca ülkenin büyük bir kısmıda Tanganika Gölüne sınır olmaktadır. Burundi'nin başkenti ise Bujumbura'dır.

Burundi Bantu dilinde Rundiler'in yaşadığı ülke anlamına gelmektedir. Rundilerin kullandığı dil olan Kirundi ise Burundi ülkesinin resmi dilidir. Ayrıca Kirundi dışında ülkede Fransızca'da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.



Burundi genel olarak dağlık ve yüksek yaylalardan oluşan bir coğrafyaya ve hafif nemli bir iklime sahip. Ülke genelinin yüksek yaylalardan oluşması nedeniyle çeşitli bitki örtüleride bulunmakta ve tarımsal faaliyetler gerçekleştirilebilmektedir. Burundi'de ayrıca leopar, aslan, zebra, timsah ve su aygırı gibi başlıca yabani ve vahşi hayvanlarda yaşamaktadır.

Burundi, başkanlık sistemiyle yönetiliyor ve 1 temmuz 1962 yılında bağımsızlığına kavuşmuş. 2014 yılı tahmini nüfusu ise 10 milyondan fazla olduğu düşünülmekte.

Hiç yorum yok: