3 Kasım 2018 Cumartesi

Youtube Videolarınızı Planlarken Dikkat Edilecek 3 ŞEY

Uzun zamandır günlük ve haftalık rutinleri mi planlamak için bir çaba sarf ediyorum. Bunun için belli başlı zaman yönetimi yöntemlerini de denesem de ikna olmam uzun bir zaman aldı diyebilirim. Sizlerde hangi gün video çekeceğinize, hangi gün video yayımlayacağınızı veya hangi gün montajlama işlemlerinizi tamamlayacağınızı bilemiyorsanız bu kısa makalemi sonuna kadar okuyun lütfen. Ehh bir de yorum bırakırsanız sevinirim:


1-Proje Ciddiyetini Anlamak

Şimdi bir videoya öncelikle yepyeni bir proje olarak bakalım, bu bizim ilk ve en önemli kazanımlarımızdan birisi olsun. Videolarınızı birer proje olarak görmezseniz yeterli ciddiyeti sağlayamaz ve dikkati elden bırakabilirsiniz.

2-Bir Gün'de Sadece "BİR" İş Yapın

Bu tabi ki sadece Youtube projelerinizle ilgili ve diğer özel işlerinizi engellememeli. Şöyle ki: aynı gün içerisinde sadece ya video çekmeli, ya sadece montaj yapmalı ya da sadece video fikirleri üzerine kafa yormalısınız. Burada önemli olan nokta video çekecekseniz o gün sadece video çekin, ama montaj yapmayın. Dilerseniz birden fazla video çekebilirsiniz ama bunları da üç'ten fazla tutmamaya özen gösterin.

3-Videoları Önceden Planlayarak Paylaşın

Montajı biten bir videoyu upload ederek hemen paylaşmayın. Paylaşım gününüz ve saatiniz belli olsun ve mutlaka bu takviminize uyun. Mesela 3 hafta sonra yayımlayacağınız videoyu şimdi yükleyin ve metinleriyle birlikte zamanlayarak yayımlanmaya hazır halde bırakın. Bu size daha sistematik ve rahat bir çalışma alanı kazandırır.

Birazda 3 madde dışında kalarak devam edelim: Video planlamak gerçekten çok ciddi bir şey. Bence sanıldığı kadar önem görmüyor da olabilir. Gelişi güzel video paylaşmak yerine bu konuda kafa yormak ve strateji belirlemek iyi olabilir. Örneğin çocuklara yönelik içerikler paylaştığınız bir kanalınız varsa öğrencilerin okuldan eve geldiği ve evde oldukları saatlerde belki video paylaşmanız yararlı olabilir. Yada bunu tam tersi iş dünyasına yönelik videolar paylaştığınız bir içeriğiniz varsa bunu da mesai başlar başlamaz sabah erken saatlerde videoyu paylaşmanız iyi olabilir. Bu tarz stratejik hamleler kanalınız ve içeriğinizin yükselmesine yardımcı olabilir. Soru, görüş ve yorumlarınız varsa paylaşabilirsiniz, bu konuda biraz beyin fırtınası yapalım.

Hiç yorum yok: