11 Ağustos 2014 Pazartesi

Windows 8 Desteği Ne Zaman Çekiliyor?


Dünya yazılım devi Microsoft, birkaç yıl önce piyasaya sunmuş olduğu işletim sistemi Windows 8’den peyder peyder desteğini çekeceğini ve Windows 9 ile pazarda yoluna devam edeceğini açıklamış. Bu bilgiler internette sosyal medya ve teknoloji haberlerine yer veren blog sayfalarında bulunuyor.

Daha öncede Windows 9 ile ilgili birşeyler söylemiştim. Aslında Windows 9’un geleceğini konuşmamız, ondan önceki işletim sistemlerininde bir o kadar sonun geldiği anlamına geliyor. Açıkcası öyle düşünebiliriz, zaten Windows 9 çıktığı anda olacakları şimdiden tahmin edebiliyorum. Olcaklar şunlardan ibaret; Piyasada Win7 ve Win8 işletim sistemli hiçbir ürün bulamayacağız. Örneğin Teknosa’ya yada Bimeks’e gittiğimizde satınalmak istediğimiz tüm notebook ve masaüstü bilgisayarların hepsinde Windows 9 işletim sistemi olacak. Haliyle zaten Windows 8 piyasadan kalkmış olacak. Bu tabiki işin pazarlama kısmıylada biraz alakalı, çok fazla üzerinde konuşmamız en azından bu makale için uygun olmayacaktır.

Windows 9 ile birlikte nelerin beklediğini bir düşünelim. Mobil telefon ve tabletler ile bilgisayarlarımızda daha performanslı, daha güvenilir, daha stabil bir işletim sistemini tabiki herkes gibi bende hayal ediyorum. Bununla birlikte başlat menüsünün tekrar eskisi gibi geri geleceği, yada metro arayüzünün kurulumda veya kurulumdan sonra tercih edilebilir bir seçenek olup olmayacağıda söylentiler arasında yer alıyor. Gönül isterki insanların alışkanlıklarını zoraki bir şekilde değiştirme yoluna gidilmesin. Hatırlayacağınız gibi Windows 8 ile birlikte gelen metro arayüzü ilk başta insanların çok fazla tepkilerine mağruz kalmıştı. Ben dahil hala metro arayüzünü sevmiyorum ve kullanmakta pek istemiyorum. Normal Windows 7 kullanımı benim ihtiyaçlarım için daha ideal ve kolay. Bir başkası için belkide metro daha kullanışlı olabilir. Bu durumda da tercih meselesi gündeme geliyor. Bakalım Windows 9 ile birlikte nelerle karşılaşacağız.

İlginizi Çekebilir;
Windows 9 Çok Uygun Fiyata Pazara Sunulmalıdır


Hiç yorum yok: