7 Ağustos 2014 Perşembe

Yandex API'leri Kullanarak Neler Yapabilirsiniz?


Yandex haritaları kullanarak neler yapabilirsiniz? Aslında bu soru elimizdeki teknolojik imkanların ne kadar kullanıldığıylada alakalı oluyor biraz. Elimizdeki teknoloji ürünlerinden ne kadar yararlanabiliyoruz, biraz durup düşünmemiz gereken bir konu. Bence elimizdeki imkanların çok azından faydalanabiliyoruz, örnek olarak akıllı telefonlarımızdaki hangi işe yarar özellikleri kullanmıyoruz kim bilir. Demek istediğim böyle birşey. Şimdi gelelim Yandex Haritalar konusuna. Yandex haritaları kullanarak çok başarılı web servisleri içeren siteler ve hizmetler üretebilirsiniz.

Aslında günümüzdeki internet furyasına bakacak olursak, içerikten daha çok hizmet üreten sitelerin çok daha revaçta olduğunu ve insanlar tarafından ziyaret edildiğini söyleyebiliriz. Bunu zaten kullandığımız ve faydalandığımız hizmetlerdende görebiliyoruz. Sizde kısa yoldan bir site açıp, açmış olduğunuz site üzerinden gelir elde etmek istiyorsanız değişik internet girişimlerine ait iş fikirleri düşünüyor olmalısınız. Bunu yapabilmek için daha önce düşünülmemiş olan birşeyler bulmanız gerekecektir. Bu aslında çok zor olmamakla birlikte imkansız birşeyde değildir. Çünkü fikir bulmak kolay ancak onun devamını getirebilmek ve başarı zirvesine koşuştururcasına ulaştırmak biraz güç olsa gerek. Önemli olan bir projenin arkasında ısrarla durabilmek ben böyle düşünüyorum.

Bildiğiniz gib API’ler web fikirleri bulmaya çalışırken çok fazla işe yarayan dahiyane servislerdir. Web projelerinizi hayata geçirirken hazır API’ler sizin çok işinize yarayacak ve çalışmalarınızı kolaylaştıracaktır. Bunlara en güzel örnek konumuz gereği Yandex Haritaları vereceğim. Haritaları internet sitenizdeki iletişim bölümünde kullanmaktan ziyade çok daha başarılı girişlerinizde profesyonel olarakta tercih edebilir ve bu servis üzerinden çok güzel işler başarabilirsiniz. Harita tabanlı projeler açıkcası biraz daha günümüzde popüler gibi gözüküyor, hem mobilde olsun hemde internet üzerindeki olsun her projede artık kıyısından köşesinden haritalardan yararlanılıyor. Bi Taksi projesinde bile yanlış hatırlamıyorsam haritalardan yararlanılmış olması gerekiyor. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz, belki haritalar kullanılmamış olabilir. Ancak neticede konumuza yakın bir proje örneği. Sizin konumunuza göre en yakın taksiyi yönlendiriyor, bu haritaların işe yaradığı çok güzel bir örnek olsa gerek.

Yandex’in Harita servisi yerelleştirme çalışmaları bakımından çok başarılı olduğu için insanlar tarafından çokca tercih ediliyor. Özellikle detaylı trafik bilgisi, anlık yoğunluk bilgileri, cadde ve sokaklara kadar hemen hemen her yerdeki bilgilerin içerikte yer alması Yandex’i tercih edilebilir kılıyor. Harita API’lerini projelerinizde kullanmayı düşünüyorsanız Yandex Haritaları kullanarak neler yapabileceğinizi birkez daha düşünmenizi öneririm. Çünkü hayal gücünüze bağlı olarak çok üstün projeler geliştirilmeyi bekliyor. Benden söylemesi

İlginizi Çekebilir;
Yandex'i Tanıyalım

Hiç yorum yok: